Sentința în privința ex-deputatului Chiril Lucinschi va fi pronunțată pe 4 aprilie. Procurorii cer 6,6 ani de detenție

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că sentința în privința ex-deputatului Chiril Lucinschi va fi pronunțată pe 4 aprilie 2018, ora 10:00, în cadrul judecătoriei Buiucani. Acesta este învinuit de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 243 alin.3 lit.b și art. 3521 alin.1 și 2 din Codul Penal al RM.

În cadrul ședinței din 15 martie s-au desfășurat dezbaterile judiciare, iar învinuitul și-a expus ultimul cuvânt. Acesta nu își recunoaște vina.

Procurorul de caz a solicitat instanței pronunțarea sentinței pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani – 6 ani și 6 luni; pentru falsul în declarații – amendă în mărime de 550 u.c. (27.500 de lei); confiscarea sumei de 23.000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor, precum și a 1/2 cote-părți a învinuitului din 2 terenuri ți o casă de locuit din mun. Chișinău.

În privința lui Lucinschi a fost prelungită măsura preventivă – arest la domiciliu.

Pe de altă parte, avocații lui Chiril Lucinschi, citați de PRO TV,  spun că procurorii nu au nicio dovadă pentru a demonstra vinovăția fostului deputat PLDM. Mai mult, apărarea susține că a prezentat noi probe care răstoarnă total învinuirea adusă lui Chiril Lucinschi.

“Am prezentat probe care răstoarnă total învinuirea adusă lui Chiril Lucinschi. Domnul procuror nu a indicat din care infracțiuni ar fi provenit acești bani pe care pretinde că Chiril Lucinschi i-ar fi spălat”, a spus avocatul Corina Stratan citat de PRO TV.

Chiril Lucinschi a fost reținut în mai 2017, iar de atunci se află în arest la domiciliu. Procurorii îl acuză că lui i-ar fi fost întoarsă o datorie dintr-un circuit financiar ilegal, iar datornicul ar fi fost Ilan Sor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.