„În perioada 1 ianuarie 2017 - prezent, directorul şcolii, împreună cu soţia sa, ar fi identificat persoane cu situaţie materială precară pe care i-a angajat în diferite funcţii auxiliare în instituţia pe care o conducea. Ulterior, în mod abuziv, le-ar fi luat cardurile bancare, pe care erau transferate salariile, pentru a extrage banii şi a-i folosi în interes personal. Conducătorul instituţiei transmitea o parte din bani, 1200 -1300 de lei, salariaţilor. Sumele rămase pe cont, care variau între 3000 şi 4000 de lei, în funcţie de postul ocupat de angajat, erau însuşite de director”, se arată într-un comunicat.

Potrivit informaţiilor, soţia directorului acţiona în complicitate cu acesta, ea  extrăgea banii de pe carduri. Astfel, ambii sunt bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu material şi moral considerabil drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice.

În urma unor percheziţii, au fost ridicate mai multe carduri bancare, care aparţin angajaţilor instituţiei, dar şi  10 000 de euro.

Pentru abuzul în serviciu, legislaţia prevede o pedeapsă de până şapte  ani de închisoare.