00:01:36 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Un chișinăuean închiria mașini cu care să aducă ilegal marfă în R. Moldova, iar dacă era prins de vameși, le abandona

Social 16.03.2018 09:36 Vizualizări2664 Autor: Ziarul National


Un bărbat din Chișinău a pus la cale un plan pentru a nu fi prins că face contrabandă.

Acesta închiria mașini de la o firmă specializată din capitală, mergea în Ucraina de unde cumpăra mărfuri și le introducea în R. Moldova prin regiunea transnistreană, fentând punctele vamale.

Numai că ulciorul nu a mers de multe ori la apă și vameșii l-au prins zilele trecute. Fiind somat să oprească, bărbatul și-a continuat drumul, iar la un moment dat a părăsit automobilul și ia-l pe șofer de unde nu-i.

Serviciul Vamal transmite că bărbatul, reținut anterior „de nenumărate ori” pentru trafic ilicit cu bunuri, introduse ilegal prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, încerca de această dată să aducă în Chișinău 280 de perechi de încălțăminte, procurate din Ucraina.

Inspectorii Echipelor Mobile ale Vămii au încercat să stopeze mașina de model „BMW X5”, condusă de către acest bărbat, în apropierea drumului de ocolire a postului vamal intern de control Hagimus. Acesta, însă, a ignorat somația ofițerilor vamali și a accelerat în direcția orașului Căușeni. Încercând să scape de urmărirea vameșilor, acesta a virat înapoi înspre postul vamal Hagimus, unde, la fel, a traversat fără a stopa pentru verificările de rigoare.

Ulterior, acesta și-a abandonat mașina lângă postul vamal Bender, dislocat în zona de securitate. Oamenii legii au stabilit ulterior că automobilul reținut este proprietate a unei firme de închirieri auto.

Mașina a fost escortată la terminalul vamal Petricani, iar la scurt timp a fost identificat și conducătorul unității de transport, care a recunoscut că a închiriat mașina pentru a transporta mărfurile nedeclarate.



De această dată, bărbatului i-au fost aplicate trei amenzi – una pentru tentativa introducerii ilegale în țară a bunurilor, iar alteledouă – pentru nesupunerea cerințelor legale ale funcționarilor vamali de a stopa pentru efectuarea verificărilor.

Lotul de încălțăminte, în valoare de peste 100 de mii de lei, a fost ridicat până la finalizarea tuturor investigațiilor.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md