(foto) Topul celor mai fericite țări din lume. Pe loc se poziționează Republica Moldova

8UWSPI773Q

Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit raportului anual al ONU din 2018, pe ultimul loc se poziționează Burundi, iar americanii sunt mai puțin fericiți, chiar dacă țara lor a devenit mai bogată. Raportul a fost lansat la un eveniment de la Academia Pontificală de Științe din Vatican, cu ocazia Zilei Mondiale a Fericirii, onorată de ONU pe 20 martie.

Raportul privind bunăstarea ONU din 2018 a clasat 156 de țări în funcție de performanța lor în indicatori, cum ar fi produsul intern brut pe cap de locuitor, sprijinul social, libertatea, speranța de viață la naștere, generozitatea și absența corupției.

Conform raportului pe primele poziții se clasează: ​​Finlanda, Norvegia, Danemarca, Islanda, Elveția, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Suedia și Australia.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 67 din cele 156 de state. De menționat că în raportul precedent țara noastră a fost pe locul 52. Totodată, poziția Moldovei din raportul precedent a fost ocupată de vecinii noștri – România (locul 52). Ucraina s-a situat pe locul 138.

World Happiness Report a fost elaborat pentru prima dată în 2012. Pentru realizarea acestuia sunt utilizate diverse servicii de votare, date oficiale și metode de cercetare, de asemenea se pune accent și pe fericirea imigranților străini în 117 de țări. Finlanda este, de asemenea, lider în această categorie, câștigând o distincție dublă pentru aceste statistici.

Străinii au fost la un nivel minim fericit în Siria, care a fost afectată de un război civil timp de șapte ani.

La această categorie Republica Moldova se poziționează pe locul 66.

Vedeți mai jos întreaga lista cu nivelul fericirii pentru toate cele 156 state din raport.

list1 list2 list3

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente