/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ „Capcanele primăverii” pentru șoferi. Gropile din asfalt distrug mașinile și sărăcesc șoferii

missing
15 martie 2018, ora 18:09

La fiecare ploaie, drumul de aici se transformă într-un adevărat râu, bun mai degrabă pentru bărci, și nu pentru mașini. Gropile imense și adânci se transformă în adevărate capcane pentru șoferi, iar, dacă nu ești atent, ai putea să rămâi cu automobilul blocat în mizerie până se usucă băltoaca.

Chiar și așa, unii sunt nevoiți să parcurgă zilnic traseul dificil pentru a ajunge la Chișinău. De exemplu, această mașină de asistență medicală primară transporta pacienții la un spital din capitală.

În primul rând, stricăm mașinile. O săptămână circuli pe drum și la reparație

Și acest șofer circulă aproape în fiecare zi pe același drum plin de gropi și noroi, și asta pentru că ocolirea traseului costă prea scump.

Iarăși, ne bate la buzunar motorina, benzina. – Câți km sunteți nevoit să parcurgeți ca să ocoliți traseul? – Dacă s-o luăm pe la Peresecina, în jur de 50 și ceva de km

Totuși, pe timp de ploaie, unii șoferi ai microbuzelor de linie preferă să parcurgă o distanță mai mare, decât să rămână blocați în noroi.

Drumul e dezastruos. Eu nu știu dacă mai este așa drum în RM. Nu e chip de mers deja. Mergem la Peresecina, pe unde putem, acolo ne oprim în loc cu mașina. Nu e chip de mers

Nemulțumiți sunt nu doar șoferii. Se plâng și alți localnici din Hârtopul Mare.

„A fost mai alaltăieri tata la Chișinău și abia, abia de mergea microbuzul. Dar să fi fost drumul bun, mergea ca vântul”

Acum e mai stricat, din cauza condițiilor meteo. Dar întotdeauna a fost o problemă

Se plătesc impozitele prea mult pe drumurile acestea, dar de făcut, nu le face nimeni

Ați văzut ce drumuri? Eu mai bine mă duc pe jos decât cu așa transport și cu așa. Iată o să se oprească cineva, o rută de ocazie, și am plecat

Primarul comunei susține că drumul de acces, de 11 km, se află în gestiunea Consiliului raional Criuleni. Acesta spune că au fost deja alocați bani pentru reparația tronsonului. Nu se știe însă când exact vor începe lucrările.

Parțial a fost reparat anul trecut. A fost ședința Consiliului raional pe data de 7 martie. S-a alocat suma de un milion de lei. Urmează să fie licitația și drumul o să fie reparat,” a declarat Anatolie Delimarschi, primarul Comunei Hârtopul Mare.

Comuna Hârtopul Mare se află la o distanță de aproape 30 de km de Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram