Un laureat Nobel descoperit rătăcind confuz la 350 de kilometri de locuinţa sa. Soţia sa, găsită moartă

Profesorul japonez Ei-ichi Negishi, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 2010, dat dispărut luni, a fost descoperit rătăcind într-o stare confuză la aproximativ 350 de kilometri de locuinţa sa din statul american Indiana, iar soţia acestuia a fost găsită moartă, scriet People.com citat de Mediafax.

Profesorul japonez, în vârstă de 82 de ani, şi soţia sa, Sumire Negishi, în vârstă de 80 de ani, au fost daţi dispăruţi luni, în statul Indiana.

Marţi, poliţia l-a descoperit pe profesor rătăcind pe lângă o şosea din Illinois. După ce a fost spitalizat, poliţia a descoperit în aceeaşi zonă din districtul Ogle automobilul profesorului, precum şi trupul neînsufleţit al soţiei acestuia.

Membrii familiei au transmis un comunicat de presă în care au menţionat că profesorul şi soţia sa se îndreptau spre Aeroportul internaţional Rockford şi s-au rătăcit.

Membrii familiei au menţionat că profesorul şi soţia sa se îndreptau spre Aeroportul internaţional Rockford şi s-au rătăcit.

În 2010, americanul Richard F. Heck (Universitatea Delaware/ SUA) şi japonezii Ei-Ichi Negishi (Universitatea Purdue/ SUA) şi Akira Suzuki (Universitatea Hokkaido/ Japonia) au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru chimie, pentru cercetările lor din domeniul sintezei organice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.