/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

După ce o femeie a căzut într-o fântână de canalizare, Apă-Canal a dispus inspectarea acestora

missing
15 martie 2018, ora 14:47

Într-un comunicat de presă, „Apă-Canal” informează că sunt înregistrate numeroase cazuri de furt a capacelor de fontă de la gurile de canalizare: „Chiar dacă am sesizat opinia publică de nenumărate ori despre furtul capacelor și despre daunele care le pot produce, situaţia nu se schimbă. Or, gurile de canal nesecurizate pun în pericol viaţa persoanelor, dar şi integritatea reţelelor de apă şi de canalizare. Chiar dacă furnizorul de apă de comun acord cu organele de drept întreprind un şir de măsuri de anticiparea a acestor acţiuni, este necesară şi implicarea cetăţenilor”.

În municipiul Chişinău sunt amplasate circa 100 de mii de căminuri, care sunt acoperite cu trape din fontă sau capace din beton armat. Doar 20 de mii sunt în gestiunea furnizorului de apă, restul sunt la balanţa S.A. „Termoelectrica”, S.A. „Moldova-Gaz”, S.A. Moldtelecom” şi S.A. „Exdrupo”. Locuitorii pot semnala lipsa trapelor sau tentativele de sustragere a acestora la numărul de telefon: 022-25-66-66, 022-85-77-77 sau la acc@acc.md.

În perioada anilor 1999-2016 au fost sustrase peste patru mii de capace, iar prejudiciul cauzat întreprinderii e de aproape cinci milioane de lei. Pentru achiziţionarea unei trape din fontă se cheltuie în jur de 1300 de lei. Acoperirea căminelor de vizitare cu capace din beton armat rămâne a fi o metodă frecvent utilizată, fiind mai ieftină, deşi nu este atât de eficientă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram