Dosarul președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, trimis în judecată. Funcționarul pledează nevinovat

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului în privința președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

Acesta este învinuit pentru abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, precum și neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de serviciu, ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care au provocat urmări grave intereselor ocrotite de lege ale persoanei juridice.

Demnitarul a făcut declarații, dumnealui nu își recunoaște vina și pledează nevinovat.

Acesta este învinuit de emiterea unor decizii ilegale ce se referă la: delegarea, cu încălcarea normelor de procedură, a angajaților Consiliului raional Dubăsari spre participare în delegații oficiale peste hotarele Republicii Moldova, încheierea ilegală a unor contracte de achiziționare a serviciilor de asistență juridică și încălcarea legislației privind secretul de stat, prin aprobarea listei colaboratorilor din subordinea Consiliului raional, care urmau să aibă acces permanent la secretul de stat cu avizarea achitării plăților sub formă de sporuri la salariu în acest scop.

De asemenea, Grigore Policinschi este învinuit de fraudarea licitațiilor publice și acordarea nejustificată a adaosurilor salariale, primelor și cadourilor angajaților consiliului raional, precum si alocarea din fondul de rezervă al Consiliului raional a ajutoarelor materiale nejustificate unor persoane.

Potrivit probelor acumulate de procurori, s-a stabilit că prin respectivele decizii și alte acțiuni ilegale săvârșite de către președintele raionului Dubăsari, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului Consiliului raional Dubăsari, în mărime de aproximativ 1,5 milioane lei.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă de până la 16 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de până la 15 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.