Concubini din Basarabeasca condamnați la 8 și 7 ani de detenție pentru organizarea cerșetoriei în centrul capitalei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al raionului Basarabeasca va face opt ani de detenție, iar concubina acestuia cu un an mai puțin, cei doi fiind recunoscuți vinovați de comiterea traficului de persoane, în scop de exploatare prin cerșetorie. Ambii au fost luați sub strajă din sala de judecată.

Verdictul a fost dictat după ce Procuratura Generală a demonstrat că în ianuarie 2016, profitând de situația precară a unui bărbat, inculpații l-au recrutat și l-au forțat să cerșească în mai multe intersecții din centrul capitalei, noaptea adăpostindu-l într-o clădire părăsită din sectorul Botanica.

Timp de două săptămâni, prin amenințări, concubinii au obligat bărbatul să le predea sumele de bani obținute prin cerșetorie, aplicându-i chiar și lovituri. Victima a reușit să scape de agresori datorită oamenilor legii care au curmat acțiunile ilicite ale inculpaților.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Potrivit statisticilor, în cursul anului trecut, pentru organizarea cerșetoriei instanțele de judecată au emis 4 sentințe de condamnare în privind a 8 inculpați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...