REȚETĂ // Luteniţă (După „Bucate încercate“ – Muzeul Ţăranului Român)
Mai de post decât acest sos din grădinile Călăraşilor nu se poate, decât celebra, unica, magica însoţire - mămăligă cu ceapă - adevărata, tradiţionala noastră mâncare răs şi stră-naţională.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii. Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt.
Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă cu ulei, ceapă, ardei iute, verdeaţă şi sare.
Se mănâncă cu ce o fi, mămăligă, pâine, ca aperitiv. Eu aş încerca însă luteniţa şi ca pe un sos la carne friptă sau fiartă, sau la o coptură mai seacă, după ce o trece postul şi-o veni vremea de dulce.
Sursa: gustarte.ro
OBIECTIV // R. Moldova și Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE până pe 30 iunie 2024: „Este important ca, înaintea aderărilor efective, oamenii din Republica Moldova să beneficieze de cât mai multe programe europene”
Grădinița din satul Măgurele va găzdui și gimnaziul din sat, după o renovare capitală
VIDEO // Poliția a REȚINUT patru presupuși escroci, care puneau în aplicare schema cu „ruda implicată în accident”. Victimele au fost deposedate de aproape un MILION de lei