14:22:56 28.03.2024
Stiri

REȚETĂ // Luteniţă (După „Bucate încercate“ – Muzeul Ţăranului Român)

Știri 15.03.2018 08:03 Vizualizări1509 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Luteniţă (După „Bucate încercate“ – Muzeul Ţăranului Român) Sursa: gustarte.ro


Mai de post decât acest sos din grădinile Călăraşilor nu se poate, decât celebra, unica, magica însoţire - mămăligă cu ceapă - adevărata, tradiţionala noastră mâncare răs şi stră-naţională.

Ingrediente:

  • 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte
  • 1 pahar untdelemn
  • 2 cepe
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare, câtă îi trebuie

  • Mod de preparare:

    Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii. Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt.

    Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă cu ulei, ceapă, ardei iute, verdeaţă şi sare.

    Se mănâncă cu ce o fi, mămăligă, pâine, ca aperitiv. Eu aş încerca însă luteniţa şi ca pe un sos la carne friptă sau fiartă, sau la o coptură mai seacă, după ce o trece postul şi-o veni vremea de dulce.

    Sursa: gustarte.ro


    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

    22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

    18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md