/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Arcașii moldoveni au rămas fără teren pentru antrenamente. Încep pregătirile pentru Olimpiadă în 2 săptămâni

14 martie 2018, ora 19:14

Potrivit sportivilor, problemele au început în 2014, când Ministerul Afacerilor Interne a semnat un contract de arendă cu un agent economic. La sfârșitul lunii februarie 2018, acesta a început lucrările de reconstrucție, defrișând copacii. Astfel, zona a devenit un șantier de construcție. Peste două săptămâni încep antrenamentele pentru calificarea la Jocurile Olimpice Europene, iar sportivii spun că nu au unde să se antreneze.

Ei au spus că încearcă, au încercat o lună de zile, ne-am gândit că poate aici sau aici, dar nimic nu s-a mișcat din loc. Și poftim, încă două săptămâni, dar noi nu știm unde să ieșim să ne antrenăm,” a spus Dan Olaru, arcaș olimpic.

Nimeni nu a venit să-mi zică, am aflat întâmplător că ni se ia terenul, că l-au dat în arendă pentru 25 de ani, pentru 6000 de lei pe lună. În cazul în care ne este luat terenul, trebuie să ne de-a un teren de alternativă, echipat – ca oamenii să se poată antrena,” a menționat Irina Cecanova, antrenor principal al echipei olimpice a RM.

Noi nu știm ce vom face, pentru că nu avem vreo alternativă. Nu am să las sportul, sper că totuși ne vor propune ceva sau singuri vom găsi ceva. În orice caz nu merită să las sportul,” a spus Alexandra Mârca, arcaș echipa olimpică a RM.

Potrivit sportivilor, președintele Clubului Sportiv Central al MAI „Dinamo”, Arcadie Bostan, le-ar fi propus o alternativă – parcul Dendrariu. Dar sportivii susțin că această zonă nu este potrivită pentru antrenamente.

Am întrebat, cine va asigura securitatea, pentru că acestea se poate de spus sunt niște arme, care ar putea ucide o persoană fără probleme,” a adăugat Olaru.

Acest teren aparține Primăriei și este dat în folosință clubului Dinamo. Nu poate fi transmis arenda și nu poate fi vândut.

Terenul dat este transmis în gestiunea MAI și nemijlocit clubului Dinamo. Agentul economic are contract de arendă pe terenul dat și prevede construcția unui complex sportiv a câtorva stadioane de fotbal,” a declarat Vadim Brânzaniuc, purtător de cuvânt Primărie.

Toți spun că acest teren face parte din noul proiect de reconstrucție, dar acest teren pe plan se începe de la gardul acela în sus, terenul acesta nu vizează planul de reconstrucție,” a spus Olaru.

În același timp, cei de la MAI spun că administrația clubului sportiv, aflat în gestiunea ministerului, încearcă să găsească spațiu pentru sportivi.

Dinamo susține tirul cu arcul, chiar dacă terenul nu era predestinat anume pentru tirul cu arcul și le-a oferit posibilitatea să se antreneze, pentru că era unicul spațiu din Moldova unde puteau să facă acest lucru,” a menționat Alina Zbancă, purtător de cuvânt MAI.

Potrivit MAI, pe acest caz au fost deschise două dosare penale. Unul a fost deschis recent, la începutul lui 2018.

A fost semnat în 2014 de către conducerea de atunci a MAI. Este contractul, este ancheta desfășurată și petrecută de către anticorupție a ministerului și ea o să arate dacă este sau nu legal,” a adăugat Zbancă.

În 1993, a fost creat Clubul Sportiv Central „Dinamo” în baza Consiliului Republican „Dinamo”. Fondatori au devenit MAI și Ministerul Securității Naționale (actualul SIS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram