/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Marea Britanie va expulza 23 de diplomați ruși în legătură cu cazul Skripal

14 martie 2018, ora 15:13

Totodată, May a anunțat și despre suspendarea contactelor bilaterale cu Federația Rusă, inclusiv retragerea unei invitații a ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, de a vizita Londra.

Londra acuză Moscova că ar fi implicați în otrăvirea fostului agent GRU Serghei Skripal și a fiicei acestuia. „După acest incident flagrant, nu putem păstra relația la același nivel … Prin urmare, suspendăm toate contactele bilaterale la nivel înalt, inclusiv retragem invitația ministrului de externe Serghei Lavrov”, a spus May.

May a amintit că după asasinarea lui Alexander Litvinenko, Marea Britanie a expulzat patru diplomați.

„În conformitate cu Convenția de la Viena, Regatul Unit va trimite acasă 23 de diplomați ruși care au fost identificați ca spioni nedeclarați. Ei au la dispoziție o săptămână pentru a pleca. Aceasta va fi cea mai mare expulzare din ultimii 30 de ani, ceea arată că statul rus, nu pentru prima dată, a acționat împotriva țării noastre”, a declarat premierul britanic.

Potrivit primului ministru, prin această expulzare Londra „va reduce fundamental posibilitățile serviciilor de informații ruse din Marea Britanie”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram