Robert De Niro un nou atac în adresa lui Donald Trump: A fost expus la o educație de calitate, dar este în continuare un idiot

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Robert De Niro l-a criticat pe Donald Trump la un eveniment de strângere de fonduri, spunând că lumea președintelui american este lipsită de onestitate și marcată de lăcomie, scrie hollywoodreporter.com. Actorul a făcut remarca referitoare la președintele american marți seară, la o cină pentru strângere de fonduri organizată în Los Angeles, în beneficiul Fulfillment Fund, o organizație care ajută copii dezavantajați să aibă acces la educație.

Robert De Niro a spus că „educația fără umanitate este ignoranță”.

„Uitați-vă la președintele nostru. A absolvit Universitatea din Pennsylvania, așa că a fost expus la o educație de calitate, dar este în continuare un idiot. Și nu are simțul umorului sau compasiune”, a continuat De Niro.

„Desigur, a fost nevoit să învingă blestemul de a fi crescut într-o familie înstărită și de a fi răsfățat. Și a trebuit să îndure mâhnirea de a avea pinteni osoși. Poate că acest lucru l-a afectat”, a adăugat actorul.

Cu ultima remarcă, De Niro a făcut referire la faptul că după absolvirea facultății, în 1968, Trump a evitat înrolarea în armată și lupta în Războiul din Vietnam, primind diagnosticul de pinteni osoși în călcâie.

„Trump tratează educația drept un mijloc de a obține profit pe cheltuiala fraierilor. Este cineva aici care plănuiește să își facă studiile la Universitatea Trump?”, a întrebat retoric actorul.

„Să păstrezi tăcerea în fața unei asemenea josnicii înseamnă să fii complice”, a adăugat el.

De Niro și-a încheiat comentariul referitor la Donald Trump spunând: „Dar nu fiți descurajați, tinerilor, luați-vă diplomele de la instituții legitime. Nu trebuie să ajungeți în funcția de președinte – puteți avea o slujbă onestă. Sau puteți ajunge în această funcție și să îi redați integritatea și demnitatea”.

Robert De Niro, născut pe 17 august 1943, în New York, este actor, regizor și producător. A jucat în peste o sută de filme, făcându-se remarcat în 1973, în pelicula „Mean Streets”, regizată de Martin Scorsese. Starul american a fost nominalizat de șapte ori la premiile Oscar și a câștigat de două ori acest trofeu, cu rolurile interpretate în filmele „Nașul II”, de Francis Ford Coppola, în 1975, și „Taurul furios/ Raging Bull”, de Martin Scorsese, în 1981. Robert De Niro a făcut parte din distribuția a două filme recompensate cu trofeul Palme d’Or de la Cannes – „Taxi Driver”, de Martin Scorsese, în 1976, și „Mission”, de Roland Joffé, în 1986 -, și este fondatorul Festivalului de Film Tribeca.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...