Povestea tinerei din Moldova care ne-a reprezentat la Festivalului Internaţional de Poezie şi Eπgramă „Romeo şi Julieta la Mizil”

dianacollage

Este o tânără înzestrată cu îndrăzneală şi dorinţa de a urca treptele succesului. Munca îi defineşte rezultatele ce le are în palmaresul activităţilor sale. Vorbim despre eleva Diana Bocov, care îşi face studiile în clasa a VIII-a la Gimnaziul Oneşti.

De mică a manifestat o pasiune aparte pentru arta scrisului. Încă de prin clasele primare, precum ne-a mărturisit învăţătoarea ei dna Rodica Moşneaga, Dianei îi plăcea să descrie frumuseţea naturi prin imagini artistice inedite. Micile sale compuneri, pe atunci, au fost un punct de pornire spre descoperirea tainelor cuvântului scris. Pentru ea orice anotimp îşi are magia sa. De exemplu toamna „este cel mai spectaculos şi magic maestru ce are grijă de decorul pădurilor”, pe când iarna „ne duce într-o poveste tainică a vieţii, unde fulgii de nea sunt stăpâni”. Un loc aparte în creaţia sa îl ocupă poezia.

„Ea este un frumos refugiu şi o haină nouă a sufletului”, susţine protagonista. În poeziile sale este bine conturat motivul dorului: „Dor de primăvară, /Dor neostenit, /Dor a câta oară, /M-ai înmărmurit”. Debutul poetic a fost pastelul „Vara” la începutul treptei, apoi au urmat şi altele inspirate şi din trecutul glorios al neamului. Creaţia sa a fost înalt apreciată şi la concursurile internaţionale. Diana Bocov ne-a reprezentat ţara la ediţia a X-a a Festivalului Internaţional de Poezie şi Epigramă „Romeo şi Julieta la Mizil”, care a avut loc, tradiţional în localitatea Mizil, Judeţul Prahova din România. În palmaresul său a înscris şi frumoasele rezultate obţinute la Festivalul Internaţional de Poezie „Renata Verejanu”. Pe lângă poezie, o pasiune aparte o are pentru cântec. În acest sens, vom menţiona faptul că a reprezentat raionul Hânceşti la Festivalul Internaţional „Micul Prinţ”, secţiunea muzică. Ea a cucerit juriul şi publicul prin interpretarea cântecului „Cât trăim pe-acest pământ”, scris pe versurile poetului Nicolae Dabija.

diana1

O altă frumoasă pasiune pentru Diana Bocov este jurnalistica. Recent a primit titulatura de reporter şcolar local. Ea preferă să scrie atât despre activităţile cultural-educative, desfăşurate la nivel local, cât şi despre cele la nivel local, naţional. Articolele protagonistei le puteţi citi în săptămânalul pentru elevi „Florile Dalbe”, ziarul nostru raional „Curierul de Hânceşti”, iar recent i-a fost publicat in articol şi în săptămânalul „Univers Pedagogic Pro”.

Ea speră ca munca sa să-i fie apreciată şi la concursul raional al tânărului jurnalist „Constantin Tănase”, care va avea loc în perioada aprilie-mai anul curent la Hânceşti. În activitatea sa este ghidată de maxima: „Un vis nu devine realitate prin magie; este nevoie de efort, hotărâre şi multă muncă” (Colin Powell). Noi îi urăm succese mai departe şi devină un mesager al culturii naţionale.

Sergiu Ștefan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente