/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Cine a fost primul? Deputatul democrat Andronachi a propus ridicarea unui arene sportive în 2017. Parlamentul a respins inițiativa

missing
14 martie 2018, ora 14:20

Candu sau Andronachi? Cine a fost primul cu inițiativa construcției Arenei Chișinău

La finele anului 2017 o astfel de inițiativă a promovat deputatul democrat Vladimir Andronachi. El a identificat și sursa de bani pentru începerea unui astfel de proiect: Fondul Rutier, de unde urmau a fi scoase 200 de milioane lei chiar în anul 2018.

Potrivit unei amendament la proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2018, Andronachi a propus “inițierea lucrărilor de construcție a arenei polivalente în vederea dezvoltării infrastructurii în domeniul sportului şi recreării sportive, care va da posibilitatea creării unei baze materiale și condițiilor dezvoltării sportului și îmbunătățirea calității vieții tinerii generații”.

Drept argument invocat de parlamentar era faptul că “capitala la moment nu dispune de o bază materială corespunzătoare standardelor europene, care ar satisface necesităţile şi cerinţele societăţii conform tendinţelor actuale de dezvoltare polivalentă”.

Potrivit lui Andronachi “finanţarea propusă constituia primul pas în vederea iniţierii construcţiei arenei polivalente, iar ulterior vor urma acţiuni de atragere a investitorilor pentru lucrărilor iniţiate”.

Amendamentul nu a fost însă acceptat de Parlament, inclusiv de colegii de fracţiune a lui Andronachi.

Cine ar putea fi partenerul

Este curios cine s-ar putea apuca de un astfel de proiect. Anterior s-a anunţat că omul de afaceri Rashid S. Al-Rashid (din Arabia Saudită), este gata să investească bani în construcția unui complex sportiv multifuncțional în Republica Moldova.

„Am discutat despre construcția unui complex sportiv multifuncțional în Republica Moldova. În următoarele luni ne propunem să selectăm terenul, să finalizam elaborarea documentelor de proiectare, pentru a începe în termen optim construcția acestuia. Mi-am exprimat încrederea că proiectul respectiv va fi lansat curînd sub patronatul Președintelui Republicii Moldova”, declara o lună în urmă preşedintele Igor Dodon.

De notat că Rashid S. Al-Rashid este inginer și deține împreună cu feciorii grupul Rashid Saad Al Rashid & Sons Co (RSR) Ltd din Arabia Saudită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram