/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Schemă de escrocherie pe Viber și Telegram. Persoane neidentificate vând droguri, iar ulterior nu le mai livrează

missing
14 martie 2018, ora 14:44

Poliția investighează acest caz, precum și cazurile similare sesizate anterior care au ca metodă de comercializare a obiectelor interzise pri intermediul aplicațiilor online. În același timp, poliția verifică informația precum că numerele de telefon ar fi fost obținute fraudulos de către anumite persoane neidentificate.

În urma investigațiilor s-a stabilit că un grup de persoane neidentificate până la momentul de față, posibil aflate în locurile de detenție, au creat o schemă de escrocherie. Astfel, aceștia propuneau spre vânzare diferite obiecte interzise, iar odată de percepeau plățile electronice de la cumpărători nu mai livrau produsele.

Potrivit poliției,bănuiții solicită ca suma obiectului comandat să fie achitat electronic prin terminale de plată, utilizând în acest sens sisteme de plată QIWI, B-Pay și altele. Odată ce banii sunt percepuți de la client aceștia sunt transferați pe alte conturi din străinătate iar cumpărătorii rămân fără produsul achitat.

În cazul în care ați întâmpinat astfel de cazuri, contactaţi linia fierbinte a Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații 37360602442, 02293-04-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram