17:11:31 29.03.2024
Stiri

După ce Plahotniuc l-a TAXAT pe Frattini pentru declarațiile „NECHIBZUITE” la adresa R. Moldova, trebuie să mai urmeze ceva, crede Nicolae Negru

Politică 14.03.2018 13:20 Vizualizări3083 Autor: Ziarul National
După ce Plahotniuc l-a TAXAT pe Frattini pentru declarațiile „NECHIBZUITE” la adresa R. Moldova, trebuie să mai urmeze ceva, crede Nicolae Negru


Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, salută faptul că liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a luat atitudine și l-a taxat dur pe reprezentantul OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini, dar afirmă că trebuie să urmeze și alte acțiuni.

„Deși oarecum întârziată (Frattini a făcut declarațiile sale la 1 martie), replica liderului PD, Vlad Plahotniuc, este de salutat - mai bine mai târziu, decât niciodată. Însă, acesta e abia primul pas”, crede Negru.

Potrivit editorialistului nostru, declarația lui Plahotniuc, chiar dacă este liderul partidului de guvernământ, nu poate avea efectul pe care l-ar avea o reacție din partea unor instituții de stat.

„Așteptăm ca Guvernul, președintele R. Moldova să ia atitudine față de afirmațiile lui Frattini, precum că autoritățile moldave „sunt realiste” și pun problema retragerii trupelor ruse doar formal, de ochii lumii”, a conchis Nicolae Negru.

Vlad Plahotniuc a declarat ieri că declarațiile lui Franco Frattini, care a spus la Moscova că „solicitarea R. Moldova privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre este una desprinsă de realitate” ar putea bloca definitive progresele înregistrate în negocierile privind problema transnistreană.

„Înțelegem preocuparea dumnealui în promovarea unor mesaje, care ar asigura în continuare susținerea, inclusiv financiară, pentru OSCE din partea Rusiei, însă, atenționăm că asemenea mesaje spuse la Moscova sau oriunde pot avea cel mai dăunător efect pentru rezolvarea problemei transnistrene. Asemenea declarații nechibzuite pot bloca și deturna definitiv progresele noastre în negocierile curente, când noi, cu forțele proprii, am avansat foarte mult în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, dialog în care am găsit compromis pe mai multe subiecte concrete și am semnat acordurile respective evitând, totodată, suveranizarea Transnistriei”, a spus ieri Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md