/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Ucraina a interzis sportivilor săi să participe la competițiile care au loc în Rusia

missing
14 martie 2018, ora 13:34

Competițiile din Rusia, cu referire la politicile interne și externe ale acestui stat, sunt pur și simplu periculoase pentru sportivii noștri”, a scris el pe pagina sa de faceebook.

Jdanov a remarcat că, în urmă cu doi ani, sportivii ucraineni au încetat să participe la competițiile comerciale din Rusia și la cupele private organizate de oameni de afaceri ruși. Cu toate acestea, au participat la competiții organizate de federațiile sportive internaționale. Ministrul a menționat că situația actuală necesită „o acțiune mai decisivă”.

De asemenea, Jdanov a cerut federațiilor sportive internaționale să nu desfășoare competiții pe teritoriul țării, unde „ sistematic se încalcă legislația internațională în domeniul sportului”.

În ajun prim-vicepreședintele Comitetului Național Olimpic al țării, Vladimir Brînzak, a declarat pentru „Sport Express” că Ucraina refuză temporar să participe la turnee la toate tipurile de sport din Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram