07:02:11 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Socialiștii încearcă să ZĂDĂRNICEASCĂ Marea Adunare Centenară de pe 25 martie din centrul Chișinăului. Unioniștii: „Se va scrie ISTORIE”

Știri 14.03.2018 12:06 Vizualizări1971 Autor: Ziarul National
VIDEO // Socialiștii încearcă să ZĂDĂRNICEASCĂ Marea Adunare Centenară de pe 25 martie din centrul Chișinăului. Unioniștii: „Se va scrie ISTORIE”


Socialiștii din R. Moldova ar încerca să pună piedici desfășurării Marii Adunări Centenare pe 25 martie curent în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, după ce au înregistrat la Primăria capitalei o solicitare de a organiza în aceeași zi un eveniment lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții mai multor organizații unioniste care fac parte din Alianța „Centenar”, organizatoarea adunării din 25 martie, și care au fost chemați în această zi la Primărie să-și adjudece locația pentru evenimentele anunțate.

Vlad Bilețchi de la Acțiunea „UNIREA-ODIP” a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că unioniștii au rezervat Piața Marii Adunări Naționale încă din anul 2016, iar socialiștii au depus cererea la Primărie abia pe 19 ianuarie curent, vrând să antagonizeze societatea și să zădărnicească evenimentul de celebrare a celor 100 de ani de la Marea Unire.

Vlad Bilețchi a îndemnat tinerii din R. Moldova să vină în număr mare pe 25 martie curent în centrul Chișinăului, pentru că „e vorba de viitorul R. Moldova”, trebuie „să ne facem văzuți, auziți și înțeleși”, odată ce generațiile buneilor și părinților și-au făcut deja datoria, câștigând Independența și aducând limba română acasă.

„Pe 25 martie, la Chișinău se va scrie istorie!”, a adăugat președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașenco, anunțând că în cadrul evenimentului va fi votată Declarația de Unire cu România, care va fi prezentată parlamentelor de la Chișinău și București.

CITIȚI și VIDEO // Marea Adunare Națională de pe 25 martie 2018: Ce documente vor fi VOTATE de către participanți, la Chișinău

Potrivit lui Leașenco, oamenii, inclusiv cei din raioane, se vor aduna inițial în patru locații din Chișinău - în scuarul Academiei de Științe a Moldovei, al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, al Liceului „Gheorghe Asachi” și al Circului, după care vor ajunge în marș, către ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale.

„110 localități au semnat declarațiile de Unire și noi nu avem cum să ignorăm această vrere care a început de jos în sus”, a spus Ion Leașenco.

George Simion de la Asociația „Acțiunea 2012” a declarat că va participa la Marea Adunare Centenară din centrul Chișinăului cu „un număr simbolic” de români din partea dreaptă a Prutului, fiindcă „mai devreme sau mai târziu ne vom regăsi în același stat”. Nu e normal ca, astăzi, românii de pe ambele maluri ale Prutului să mai rămână separați, a adăugat Simion.

Prezent la conferința de presă, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, i-a îndemnat pe cetățenii R. Moldova să nu se teamă de amenințările prorusului Igor Dodon, potrivit cărora vor răspunde penal pentru semnarea declarațiilor de Unire, sugerând că amenințările vin, de fapt, din partea serviciilor secrete rusești.

„Fiecare zi de întârziere a Unirii este o lovitură dată cetățenilor R. Moldova, în primul rând țăranilor, satul rămâne fără oameni, părinții fără copii, o lovitură pentru viitorul copiilor”, a spus primarul de Cimișlia, atenționând că, dacă nu vom realiza Unirea, vom regreta și ne vom bălăci toată viața în mizerie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md