(hartă) Consecințele alcoolului în fiecare localitate din Moldova. 7000 de infracțiuni au fost comise în stare de ebrietate în 2017

alcool
Foto: tonpetitlook.com

Inspectoratului General al Poliției a prezentat prima Harta a Consecințelor Consumului de Alcool pentru anul 2017, care include date despre infracțiunile comise în stare de ebrietate în toată țara, împărțite pe raioane și municipii.

Harta a fost elaborată cu scopul informării și responsabilizării comunității, societății civile și autorităților competente cu privire la consecințele consumului alcool și respectiv să ia atitudine și să întreprindă acțiuni concrete pentru prevenirea și combaterea acestui flagel.

Totodată, harta va permite o mai bună și eficientă planificare a acțiunilor de prevenire ale Poliției pentru a reduce numărul infracțiunilor comise în stare de ebrietate. 

Conform datelor IGP anul precedent au fost comise aproape 7000 de infracțiuni în stare de ebrietatea din 32956 de infracțiuni total comise în 2017. Din acestea, majoritatea sunt infracțiuni considerate ușoare, iar 89% sunt infracțiuni comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate.   

În același timp, raioanele din regiunea centru a țării, atestă cele mai multe infracțiuni comise în stare de ebrietate, iar în municipiul Chișinău cifra ajunge la 819 infracțiuni.

 

Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente