Şi asta în condiţiile în care a primit doar o singură ofertă de furnizare a energiei, situaţie ce nu întruneşte condiţiile unui concurs şi datorită recepţionării unei solicitări de extindere a termenului de prezentare a ofertelor cu o zi din partea altui potenţial furnizor, precizează compania.

„Gas Natural Fenosa în Moldova depune toate eforturile pentru identificarea celei mai avantajoase oferte de furnizare a energiei electrice atât sub aspectul preţului, cât şi al fiabilităţii şi securităţii livrării pe întreaga perioadă contractuală şi îşi exprimă speranţa, că procesul de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice se va încheia cu succes până la expirarea actualelor contracte”, se spune într-un comunicat de presă al companiei.

Solicitarea ofertelor pentru procurarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2018 - 31 martie 2019 a demarat la sfârşitul lui ianuarie. Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova a expediat solicitări la 20 furnizori de energie electrică şi traideri din Republica Moldova, Ucraina şi România.

Au dat curs invitaţiei de a participa la licitaţie patru companii, respectiv Energocom, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, DTEK Trading din Pavlodar şi Donbasenergo din Ucraina. Cei patru potenţialii furnizori trebuiau să prezinte propunerile până pe 13 martie, 2018, ora 13:00, când în cadrul unei licitaţii în două runde ofertele prezentate urmau să fie evaluate, validate şi urma să fie desemnat câştigătorul.