07:45:15 24.04.2024
Stiri

Fostul viceprimar de Bălți îl CONTRAZICE pe Renato Usatîi, care l-a anunțat REȚINUT: „E o informație FALSĂ”

Anticorupție 14.03.2018 10:00 Vizualizări2196 Autor: Ziarul National
Fostul viceprimar de Bălți îl CONTRAZICE pe Renato Usatîi, care l-a anunțat REȚINUT: „E o informație FALSĂ” rtr.md


Fostul viceprimar de Bălți, Igor Șeremet, l-a contrazis pe fostul său șef, Renato Usatîi, care a alarmat ieri opinia publică că ar fi fost reținut de Procuratura Anticorupție pentru 72 de ore. Mai mult, Șeremet îi reproșează lui Usatîi că ar folosi mesajul dat de soția sa în scopuri personale. De asemenea, acesta spune că este falsă și informația precum că „s-a negociat” participarea sa în calitate de candidat independent la alegerile locale din Bălți.

Într-o postare pe Facebook, Șeremet a încercat să clarifice situația și a recunoscut că a fost la sediul Procuraturii Anticorupție, dar după audieri a mers acasă. Acesta spune că și-a rugat soția să-i pregătească un costum de sport după venirea procurorilor, iar dânsa s-a gândit că urmează să fie reținut.

„Până a deveni viceprimar, am fost avocat și deja anticipam care măsuri procesuale pot să urmeze! Îmi pare rău că screen-shot-ul emotiv al soției mele se folosește în alte scopuri decât personale! Mai mult, soția mea nici nu a fost preîntâmpinată despre acest lucru! Reținerea mea pentru 72 de ore este o informație falsă! Aproximativ la 17.20 am ieșit din sediul Procuraturii Anticorupție. De dimineață și până-n seară, împreună cu avocatul meu și procurorul de caz, am lucrat pe marginea tuturor circumstanțelor invocate în actele procesual-penale. Prin declarații detaliate am adus o claritate pe marginea tuturor întrebărilor organelor de drept, pentru ca ulterior să nu mai fie niciun temei de aplicare a măsurilor preventive”, spune Șeremet.

Fostul viceprimar a mai precizat că este falsă și speculația precum că s-a „negociat” participarea sa la alegerilor locale din mai 2018, în calitate de candidat independent. „Declar asta cu toată răspunderea. În perioada aflării mele în sediul Procuraturii Anticorupție am lucrat pe dosar! La 2 Ianuarie 2018, printr-un mesaj public, am declarat foarte clar cauzele demisiei mele și, respectiv, revenirea mea la activitatea de avocat, fără a mă implica în activitatea publică. Mă voi implica activ în toate măsurile procesuale demarate de Procuratura Anticorupție și, a propos, nu de CNA, doar cu un singur scop: pentru a afla adevărul. Și dacă organele de drept au careva întrebări pe marginea cauzei penale, atunci voi face claritate în răspunsuri”, a punctat Igor Șeremet.

În final, Șeremet îi transmite un mesaj lui Renato Usatîi: „Rog să nu se mai facă speculații și să nu fie scornite orice genuri de scenarii pe seama mea, mai ales folosind niște mesaje personale formulate pe fon emotiv”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md