Igor Șeremet dezminte informația că ar fi fost reținut pe 72 de ore și că ar fi „negociat” participarea la alegerile locale din Bălți

DSC_82611-kopiya-720×405

Fostul primar interimar de Bălți, Igor Șeremet, a dezmințit că ar fi fost reținut de către procurorii anticorupție, așa cum declarase anterior liderul PN, Renato Usatîi, într-o postare pe Facebook.

Igor Șeremet a venit și el cu o reacție pe Facebook în care scrie că „Reținerea mea pe 72 de ore este o informație falsă! Aproximativ la 17.20 am ieșit din sediul Procuraturii Anticorupție!”.

Mai mult, fostu primar interimar menționează că „falsă este și speculația precum s-a „negociat” participarea mea la alegerilor locale din mai 2018 în calitate de candidat independent! O declar cu toată răspunderea, căci in perioada aflării mele in sediul Procuraturii am lucrat pe dosar! La 2 Ianuarie, prin mesajul public am declarat foarte clar cauzele demisiei mele, și, respectiv, revenirea mea la activitatea de avocat, fără a mă implica in activitatea publica!”

Potrivit ESP.md Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu comis de funcționarii din cadrul primăriei Bălți. Potrivit datelor anchetei, municipalitatea a solicitat de la o companie să achiziționeze 100 de tomberoane în acel moment când  în oraș s-a declanșat criza deșeurilor. Mai mult, compania a fost nevoită să transfere 600 de mii de lei pe numele altei companii pentru a acoperi cheltuielile proprii ale intreprinderii.

Șeremt a scris că „de dimineața PÂNĂ seara, împreuna cu avocatul meu și procurorul pe caz, am lucrat pe marginea tuturor circumstanțelor invocate în actele procesual-penale și PÂNĂ la sfârșit, prin declarații detaliate am adus o claritate pe marginea tuturor întrebărilor iscate din parte organelor de drept, astfel incit, sa nu mai fie loc de orice temei de aplicare ai oricăror măsuri preventive! Ma voi implica activ in toate măsurile procesuale demarate de Procuratura Anticorupție și, apropo, NU de CNA, doar cu un singur scop, pentru a afla adevarul! Și dacă organele de drept au careva întrebări pe marginea cauzei penale, atunci voi face claritate în răspunsuri!”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente