Linkuri accesibilitate

Donald Trump a căzut de acord cu Theresa May că Moscova trebuie să dea răspunsuri „lipsite de ambiguitate” în cazul Skripal


Donald Trump
Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a căzut de acord cu șefa cabinetului de la Londra, Theresa May, că Moscova trebuie să dea răspunsuri „lipsite de ambiguitate” despre cum un agent chimic creat în Uniunea Sovietică a ajuns să fie folosit împotriva unui fost agent rus în Marea Britanie, a anunțat Casa Albă. Cei doi lideri au avut o convorbire telefonică în cursul zilei.

„Cei doi lideri au căzut de acord că trebuie să suporte consecințe cei care folosesc aceste arme odioase, încălcând grav normele internaționale”, se mai spune în declarația Casei Albe. Un purtător de cuvânt al Theresei May a spus că „Statele Unite și Marea Britanie sunt la unison” în această chestiune.

Într-o conferință de presă la Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a negat orice amestec în aceasta chestiune, lăsând să se înțeleagă că nu vor răspunde ultimatumului dat de Marea Britanie Moscovei pentru a da, până la miezul nopții, explicații clare referitoare la acest incident. Otrăvirea agentului dublu Serghei Skripal și a fiicei sale este tratată de poliția britanică drept „tentative de omor”. Cei doi sunt în stare grava în continuare.

XS
SM
MD
LG