/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Alexandru Tănase, înlocuit de Victoria Iftodi. Candidatura a fost anunțată de liderul PD, Vlad Plahotniuc

missing
13 martie 2018, ora 19:10

Candidatura PDM pentru această funcție este Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituțională,” a spus Vlad Plahotniuc, președinte PDM.

Candidatura Victoriei Iftodi a fost înaintată spre aprobare președintelui de către premier. Igor Dodon nu a anunțat însă dacă o va accepta, iar purtătorul său de cuvânt nu ne-a răspuns la telefon. Pe facebook, șeful statului a scris doar că a aprobat demisia lui Alexandru Tănase. Democrații nu exclud însă că președintele ar putea fi suspendat, din nou, pentru învestirea noului ministru.

Ce se va întâmpla „dacă”, „sau”, haideți să vedem cum o să reacționeze dl președinte. Cel puțin, noi avem anumit precedent, fără să intrăm acum în detaliu,” a declarat Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Cât despre convorbirea telefonică dintre Alexandru Tănase și afaceristul Veaceslav Platon, în care cei doi discută despre frauda din sistemul bancar, democrații spun că este vorba de o campanie de intimidare. Refuză să spună însă cine a pus-o la cale.

Că e opoziția, că sunt alte state, alte servicii. Cunosc foarte bine multe. Dacă o s-o spun, trebuie să vin cu probe imediat,” a adăugat Candu.

Victoria Iftodi a fost numită judecător la Curtea Constituțională de către Guvern, la mijlocul lui 2017. Anterior, aceasta a activat în cadrul Direcției notariat a Ministerului Justiției. A fost ulterior viceministru al Justiției, iar în perioada 2004-2006, a ocupat fotoliul de ministru. A urmat cariera în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Franța, iar în 2016 a ajuns în funcția de membru al Consiliului de Administrare al Autorității Naționale de Integritate. Am încercat să luăm legătura cu Victoria Iftodi, însă responsabilii de la Curtea Constituțională ne-au spus că aceasta este plecată.

În ultima declarație de avere, Victoria Iftodi a indicat un venit de peste 200 de mii de lei, obținut în 2016 din activitatea de notar. În același an, ea a moștenit o casă de 82 de m.p. și două construcții adiacente. Cele trei clădiri sunt evaluate în declarație la puțin peste 13 mii de lei. Iftodi mai deține un apartament de 66 m.p. și un spațiu nelocativ de 100 de m.p.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram