Un nou record la Jocurile Paralimpice de Iarnă 2018. Cel mai mare număr de bilete vândute din istoria competiției

sundquist_skiing
Foto: wmalumnimagazine.com

Organizatorii Jocurilor Paralimpice de iarnă de la PyeongChang au ajuns la 320.531 de bilete de intrare vândute, doborând astfel recordul acestei competiţii, stabilit în urmă cu patru ani la Soci (Rusia), când s-au vândut 316.200 de tichete, a anunţat Comitetul Paralimpic Internaţional.

Cea de-a XII-a ediție a Jocurilor Paralimpice de Iarnă 2018 se desfășoară între 9 și 18 martie în orașul sud-coreean PyeongChang. În cadrul Olimpiadei Paralimpice din Coreea de Sud vor avea loc întreceri în șase genuri de sport.

La ceremonia de deschidere a acestei competiţii, desfăşurată vineri, au asistat 21.000 de persoane (72,5% dintre biletele vândute), în timp ce 105.966 de tichete au fost cumpărate pentru primele trei zile de întreceri, scrie agerpres.ro.

Cel mai urmărit eveniment de până acum a fost partida de curling în scaun cu rotile dintre Coreea de Sud şi Canada, care a avut o asistenţă de 86%, urmat de partida de hochei pe gheaţă dintre echipele Coreei de Sud şi Japoniei (82%).

Cu şase zile înainte de încheierea Jocurilor Paralimpice comitetul de organizare de la PyeongChang a vândut 90% dintre biletele de intrare pentru toate probele rămase de disputat.

Vezi clasamentul națiunilor după medalii mai jos.

sporter.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente