Ilan Șor neagă că ar putea candida la funcția de primar al capitalei: Am responsabilități față de Orhei și locuitorii acestui oraș

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Orhei, Ilan Șor, principal figurant al raportului Kroll privind jaful miliardului, neagă faptul că ar putea candida la funcția de primar al municipiului Chișinău la alegerile noi din 20 mai curent. Totuși, formațiunea pe care o conduce acesta, „Partidul Șor”, va avea un candidat, inclusiv la funcția de primar general al capitalei.

Potrivit lui Șor, alegerile locale anticipate anunțate la Chișinău sunt o adevărată provocare pentru clasa politică din Moldova. „Pe de o parte, toți vor să participe pentru a se face văzuți înainte de viitoarele alegeri parlamentare. Pe de altă parte, primarul ales își va îndeplini atribuțiile timp de doar un an, iar în această perioadă, fără experiență în gestionarea economiei urbane complexe, pur și simplu nu pot fi întreprinse acțiuni. În mare parte acest lucru reprezintă cheltuieli financiare în vânt, în timp ce acești bani ar putea fi folosiți pentru a soluționa problemele capitalei”, se arată într-un text publicat pe pagina de Facebook a primarului de Orhei.

Totuși, „alegerile locale din Chișinău reprezintă o competiție politică și democratică prea importantă pentru a fi ignorate”. Astfel, Consiliul Politic al „Partidului Șor” se va întruni duminică, 18 martie, pentru a decide dacă va participa la alegerile locale, iar, în cazul unei decizii pozitive, va desemna candidatul, „inclusiv la funcția de primar general al capitalei”.

Cât ține de apariția numelui său în calitate de potențial candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ilan Șor afirmă că „nu este pentru prima dată” când acest lucru se întâmplă și că ar fi rugat chiar de „simplii chișinăuieni” să candideze. „Nu voi ascunde, sunt flatat de o asemenea încredere. Doar că am responsabilități față de Orhei și locuitorii acestui oraș! Nu pot să renunț la ei”, a mai scris Șor în postarea sa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...