„Din informaţia furnizată de trei surse independente – trei membri ai CEC – am înţeles că decizia despre data alegerilor locale în mod deliberat a fost tergiversată încă din luna februarie, iar comunicatul CEC din 27 februarie, care a fost interpretat de multe surse media ca un eventual refuz de a petrece scrutinul, a fost o iniţiativă personală a Alinei Russu şi nu a fost discutat şi cu alţi membri ai CEC”, afirmă Alexandru Slusari.

Vicepreşedintele Platformei DA afirmă că decizia CEC de a respinge din nou înregistrarea grupului de iniţiativă privind organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt demonstrează repetat că această instituţie este controlată politic.

„Regimul se teme atât de mult de popor, încât cetăţenilor Republicii Moldova li s-a interzis să iniţieze referendumuri legislative. Nu doar pentru anularea sistemului mixt promovat de Plahotniuc-Dodon. Pentru această decizie au votat şase oameni ai lui Plahotniuc din CEC, delegaţi acolo de PD, PCRM, PSRM şi PL. Faceţi concluzia cine reprezintă opoziţia în ţara noastră. În acelaşi timp, este posibilă organizarea referendumurilor pentru schimbarea Legii Supreme - Constituţia. O logică de fier”, a comentat Alexandru Slusari.