19:24:33 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Autoritățile vor să CONSTRUIASCĂ „Arena Chișinău” - complex sportiv multifuncțional. Costurile acesteia se ridică la 50 de MILIOANE de euro. Cum va arăta PRIMUL complex sportiv multifuncțional din R. Moldova

Sport 13.03.2018 15:00 Vizualizări2683 Autor: Ziarul National


Autoritățile R. Moldova vor să edifice în municipiul Chișinău, în cadrul unui parteneriat public-privat, o arenă multifuncțională de până la 5 000 de locuri, care să găzduiască mai multe evenimente sportive, inclusiv conferințe, expoziții sau concerte.

Arena, ridicată la Stăuceni, va cuprinde și o piscină olimpică, terenuri de tenis, dar și facilități pentru spa și fitness. Lucrările de construcție vor fi demarate la finele verii curente și vor dura un an.

Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Andian Candu, după ședința săptămânală de astăzi a formațiunii.

Potrivit lui Candu, PD și-a exprimat sprijinul politic pentru construirea acestei arene sportive ultramoderne și multifuncționale în capitală, care va fi numită „Arena Chișinău”.

Costurile de construcție a aceste arene se ridică la 30-50 de milioane de euro și vor fi suportate de investitorul care va edifica complexul sportiv.

„Am avut discuții cu mai mulți potențiali investitori și există interes deja ca în R. Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creștere a potențialului economic al societății și avem nevoie de o astfel de infrastructură”, a precizat Candu.

Președintele Parlamentului a spus că trebuie parcurse unele etape premergătoare legate de adoptarea unor hotărâri de Guvern și a unor legi, urmând ca apoi să aibă loc o licitație internațională pentru desemnarea firmei care va construi obiectivul.

„Pentru construirea arenei vor fi necesare între 30-50 de milioane de euro. Și noi vom contribui cu o investiție minimă. Deja pentru anul acesta în Bugetul de stat au fost prevăzute 100 de milioane de lei pentru construcția arenei. Bineînțeles că și terenul tot noi îl vom aloca, pentru ca investitorul să construiască acest complex sportiv”.

Arena Chișinău va avea o capacitate de 3 000 - 5 000 de locuri pe scaune, 800 - 1 200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilități pentru spa și fitness. „Arena Chișinău” va ocupa o suprafață totală de 10 hectare în suburbia Stăuceni a Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md