Proiectele faraonice în an electoral ale PDM-ului: Arenă polivalentă cu piscină olimpică și facilități de spa

4223232

PDM propune în an electoral conceptul unei arene polivalente care să fie construite în preajma Chișinăului. Numită „Arena Chişinău”, proiectul ar urma să ocupe o suprafaţă totală de 10 hectare în Stăuceni, sectorul Rîşcani.

„Am avut discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori din lume şi există interes deja ca în Republica Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creştere a potenţialului economic al societăţii şi avem nevoie de o astfel de infrastructură”.

Preşedintele Parlamentului a spus că trebuie parcurse unele etape premergătoare legate de adoptarea unor hotărâri de Guvern şi a unor legi, urmând ca apoi să aibă loc o licitaţie internaţională pentru desemnarea firmei care va construi obiectivul.

Conform informaţiilor furnizate, Arena Chişinău va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri pe scaune, 800-1.200 de locuri de parcare şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii sau concerte. Construcţia va avea de asemenea o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente