„La Biroul Permanent al PD au fost analizate eventualii candidaţi la funcţia de ministru al Justiţiei. Biroul permanent a decis că candidatul PD este Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituţională”, a declarat Plahotniuc, precizând că premierul Pavel Filip urmează să facă în curând demersurile necesare în acest sens.

Victoria Iftodi a mai deţinut funcţia de ministru al Justiţiei în perioada 2004 - 2006, în Guvernul comunist condus de Vasile Tarlev. În 2006 când a fost revocată din funcţia de ministru al Justiţiei a fost numită ambasador al Republicii Moldova în Franţa.

În mai 2017, Victoria Iftodi a fost numită de Guvern în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Funcţia a devenit vacantă pe 14 aprilie, odată cu expirarea mandatului de judecător al Curţii, deţinut de Alexandru Tănase.

Şi în acest caz, Iftodi vine în locul lăsat vacant de Alexandru Tănase care s-a lăsat de funcţia de ministru al Justiţiei după ce Jurnal TV a publicat o discuţie telefonică pe care acesta o poartă cu afaceristul Veaceslav Platon despre furtul miliardului. 

În înregistrarea audio cei doi îşi spun, pe un ton cordial, simplu, - Saşa şi Slava. Din conţinutul discuţiei rezultă că aceasta avea loc pe când Tănase era şef la Curtea Constituţională, înainte de arestarea şi condamnarea lui Platon. Platon pare să-i ceară o favoare, deşi nu e clar ce anume, iar Tănase îi spune că a-i împlini doleanţa ar însemna curată sinucidere.

Tot în cadrul acestei discuţii, Alexandru Tănase compară Republica Moldova cu o ţară bananieră, iar sistemul bancar - cu cosmosul. În discuţii, Tănase îl porecleşte pe Pirkka Tapiola şi îi disculpă pe Dorin Drăguţanu, Vladimir Plahotniuc şi Ilan Shor.