/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pe cine propune PDM la funcția de ministru al Justiției în locul lui Tănase

13 martie 2018, ora 12:23

„În urma unei campanii de intimidare am luat act de demisia lui Alexandru Tănase. Regret plecarea, dar îi respect decizia și îi mulțumim public că a acceptat cândva să facă parte din Guvern. Urmare a discuțiilor, Biroul Permanent a decis – candidatura PDM este doamna Victoria Iftodii”, a menționat Plahotniuc.

Astfel, prim-ministrul Pavel Filip urmează să facă un demers în adresa președintelui Igor Dodon pentru a o numi în funcție pe Victoria Iftodi.

Contactată de TV8, șefa serviciului de presă al Președinției, Carmena Lupei, a declarat că președintele se află într-o deplasare de serviciu în Găgăuzia și va reveni cu o reacție mai târziu pe pagina lui de Facebook.

Victoriei Iftodi a fost numită în 2017 judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. Atunci, membrii Guvernului din partea PL au votat împotriva acestei candidaturi. Victoria Iftodi a fost anterior reprezentantul Guvernului în Consiliului de Integritate al Autorităţii Naţionale de Integritate. Iftodi a fost ministru al Justiției în perioada guvernării comuniste – din 2004 până în 2006. În 2016 aceasta a declarat venituri de 213 mii de lei, fiind angajată la biroul său notarial. Ea ar fi vândut în anul menționat jumătate din firma sa cu aproape 700 de lei și un Mercedes cu 80 de mii. Ar deține mai multe terenuri agricole, un apartament, o casă primită drept moștenire și un spațiu nelocativ de 100 metri pătrați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram