Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (Video) O rețea specializată în…

(Video) O rețea specializată în contrabandă cu țigări a fost anihilată

Oamenii legii au reținut membrii unui grup infracțional care au încercat să scoată ilegal din țară peste 200 de cutii de țigări în valoare de peste 1 mln de lei, ce urmau să fie vândute în Spania cu peste 120.000 de euro.

„În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că grupul infracțional, având scopul obținerii beneficiilor financiare, au organizat trecerea ilegală a frontierei vamale a R. Moldova, prin metodă de contrabandă, a articolelor de tutungerie, în proporții deosebit de mari. Astfel, la începutul lunii martie 2018, trei cetățeni de origine spaniolă, gestionați de un lider de 75 ani, au venit în R. Moldova, unde s-au întâlnit cu doi cetățeni ai României, care aveau rolul de șoferi de TIR și o femeie din R. Moldova. Potrivit înțelegerii figuranților, cetățenii spanioli au procurat articole din tutungerie de pe teritoriul R. Moldova. Ulterior, acestea fiind tăinuite în ascunzișuri special amenajate în cadrul unei semiremorci încărcată cu zahăr, produs pe teritoriul R. Moldova, după care marfa a fost transportată în direcția frontierei de stat, punctul de trecere Sculeni”, susține Șeful secției Coordonare activitate urmărire penală din cadrul direcției de poliție a mun. Chișinău, Veaceslav Manoli, conducătorul organului de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție.

În rezultatul măsurilor întreprinse, la 10 martie 2018, oamenii legii au reținut doi suspecți,  care intenționau să treacă peste frontiera vamală a R. Moldova 200 de cutii a câte 500 pachete echivalent a 2 000 000 țigarete, camuflate sub saci cu zahăr, care urmau a fi exportate în Regatul Spaniol. Valoarea mărfii fiind estimată la 1 000 000 lei. Dacă țigaretele erau transportate peste frontiera de stat în UE, urmau a fi livrate la suma de peste 120 000 euro.

Persoanele implicate în comiterea infracțiunii, se află în arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 5000 la 10000 de unități convenționale.