2 000 000 de țigări, camuflate sub saci cu zahăr, ridicate la frontieră. Urmau să ajungă în Spania// VIDEO

Oamenii legii au reţinut în flagrant la postul vamal Sculeni doi cetăţeni români, care au încercat să treacă ilegal peste frontiera Republicii Moldova două milioane de ţigări.  Cele 200 de cutii a câte 500 pachete urmau să fie transportate în Spania, valoarea produselor fiind de un milion lei.

Dacă țigările urmau să ajungă în UE, profitul ilegal ar fi de peste 120 000 euro – 2 400 000 lei moldovenești.

Poliția a reținut în acest caz o moldoveancă de 38 de ani și doi cetățeni din România, cu vârsta cuprinsă între 50 și respectiv 46 de ani, care făceau parte dintr-un grup infracțional.

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Inspectoratului Național de Investigații de comun cu angajații Direcției de Poliție mun. Chișinău, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, s-a stabilit că, la începutul lunii martie 2018, trei cetățeni de origine spaniolă, dirijați de un lider de 75 ani, au venit în Republica Moldova, unde s-au întâlnit cu doi cetățeni ai României, șoferi de TIR, și o femeie din Republica Moldova.

Potrivit înțelegerii figuranților, cetățenii spanioli au procurat articole de tutungerie de pe teritoriul țării. Ulterior, acestea au fost tăinuite în ascunzișuri special amenajate ale unei semiremorci încărcată cu zahăr, produs pe teritoriul Republicii Moldova, iar marfa a fost transportată la punctul de trecere Sculeni.

În urma măsurilor întreprinse, la 10 martie 2018, doi suspecți, cetățeni români, au fost reținuți în flagrant la postul vamal Sculeni. Aceștia intenționau să treacă peste frontiera vamală a Republicii Moldova cele 200 de cutii a câte 500 pachete “New York-500”, camuflate sub saci cu zahăr.

Persoanele implicate în comiterea infracțiunii se află în arest preventiv. Persoanele implicate vor fi cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 248 ”Contrabanda” Cod penal al RM.

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 5000 la 10000 unități convenționale.

La moment, se întreprind acțiuni pentru identificarea altor membri ai grupului infracțional.