Îți place designul, ingineria și modelarea 3D? Fii stagiar la o companie moldo-italiană și construiește-ți cariera acasă

maxresdefault

„MOD Engineering” o companie moldo-italiană specializată în proiectări, design, modelări 3D și servicii outsourcing în ingineria mecanică, își propune să devină o platformă de stagii de practică pentru studenții Facultății Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi (FIMIT).

În contextul extinderii activității, compania este dispusă să instruiască în cadrul stagiilor de practică studenți din cadrul FIMIT, care în perspectivă ar putea fi angajați în posturi de ingineri proiectanți.

În cadrul unui atelier, reprezentanții companiei moldo-italiene s-au întâlnit cu studenții FIMIT însoțiți de doi absolvenți ai facultății – Alexandru Mardari și Andrei Adamkovici, care s-au afirmat deja în calitate de inginer mecanic și inginer proiectant.

Reprezentanții companiei au menționat că în echipa „MOD Engineering” activează specialiști din domeniile proiectării motoarelor navale, aeronautice, industriale și transmisiilor mecanice; modelării solide know-how în parametrii 3D a sistemelor de izolare termică, de turnare și forjare a metalelor, de automatizare; consultanţei specializate acordate întreprinderilor, propunând soluţii tehnice bine definite, de calitate.

Oaspeții au mai spus că municipiul Chișinău este atractiv pentru companie, deoarece reprezintă un punct economic strategic şi geografic-cheie între capitalele continentului european, iar un atu aparte îl constituie prezența UTM, care pregătește ingineri mecanici.

În urma discuțiilor privind pregătirea unei noi generaţii de ingineri-proiectanţi, s-a convenit asupra numărului de studenți acceptați la practică, au fost precizate perioada, durata și conținuturile practicii, au fost solicitate teme pentru teze de curs sau licență cu tangențe la activitatea companiei gazdă, au fost elucidate și alte secvențe organizatorice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente