/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

UE a prelungit sancțiunile pentru acțiunile împotriva integrității teritoriale a Ucrainei

missing
13 martie 2018, ora 06:34

Măsurile constau în înghețări ale activelor și restricții de călătorie. Acestea continuă să se aplice unui număr de 150 de persoane și 38 de entități. Aceste măsuri au fost introduse în martie 2014. Au fost prelungite ultima dată în septembrie 2017, până la 15 martie 2018.

Evaluarea situației nu a justificat o modificare a regimului de sancțiuni. Informațiile relevante și expunerile de motive privind includerea pe listă a acestor persoane și entități au fost actualizate după caz”, se mai spune în comunicat.

Printre măsurile UE aflate în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina sunt:
– sancțiuni economice vizând anumite sectoare ale economiei ruse, în prezent în vigoare până la 31 iulie 2018;
– măsuri restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului, în prezent în vigoare până la 23 iunie 2018.

Actele juridice vor fi disponibile în Jurnalul Oficial al UE din 13 martie 2018.

TV8 amintește că, Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram