14:17:06 29.03.2024
Stiri

Putea avea totul, dar se zbate în mediocritate. Sponsorii au fugit şi ei

Știri 13.03.2018 07:30 Vizualizări3282 Autor: Ziarul National


Putea avea totul, dar se zbate în mediocritate. Sponsorii au fugit şi ei sursa: google.ro

Considerată, în urmă cu doar doi ani, una dintre sportivele cele mai „marketabile” la nivel mondial, Eugenie Bouchard trăieşte un adevărat calvar nu doar pe terenul de tenis, acolo unde se zbate dincolo de prima sută mondială, ci şi în ceea ce priveşte contractele de sponsorizare.

New York Times a publicat, sâmbătă, un amplu articol în care pune sub lupă situaţia jucătoarei în vârstă de 24 de ani: frumoasa „Genie” a pierdut bani, sponsori şi oameni din staff, iar declinul pare a fi fără de sfârşit. Protagonista unor episoade controversate, descrisă de colege prin cuvinte precum „ciudată” sau „diferită”, jucătoarea din Canada are cel puţin şase motive de îngrijorare.

1. Agentul John Tobias a refuzat să o mai reprezinte: 'Nu a fost de comun acord'

John Tobias, agentul care o reprezenta pe Eugenie Bouchard din partea LTA (n.r. - The Global Sports Marketing Agency - una dintre cele mai importante companii de profil de pe piaţă), a decis să pună punct colaborării. „Nu am fost de acord cu modul în care au fost făcute anumite lucruri, aşa că am simţit că este cel mai bine ca ea să găsească pe altcineva”, a declarat Tobias, în timp ce Bouchard expedia rapid subiectul după înfrângerea din primul tur de la Indian Wells – „despărţirea nu a fost de comun acord”.

2. Căutarea continuă: 4+

Începând cu 2014, anul în care juca prima şi singura sa finală de turneu de Mare Şlem, la Wimbledon, după ce o învingea pe Simona Halep, Eugenie Bouchard a schimbat nu mai puţin de patru agenţii de management sportiv - un număr neobişnuit de mare pentru un interval atât de scurt - după cum punctează New York Times. În această perioadă, Bouchard a ajuns şi pe mâinile celor de la Lagardere, dar şi la WME / IMG.

3. De la Rolex, a ajuns să facă reclame la firme minuscule

Mărul discordiei dintre Bouchard şi agentul său este decizia de imagine luată recent de jucătoarea în vârstă de 24 de ani. Picătura care a umplut paharul a venit în ultimele două săptămâni, în care Bouchard ar fi semnat două contracte mărunte, fără ştirea agentului său. „Genie” a decis de capul ei să promoveze un e-book despre cripto-monede şi nişte tablete energizante gumate marca Neuenergy. Este un regres evident faţă de numele aflate până acum în portofoliul lui Bouchard - precum producătorul de ceasuri elveţiene - Rolex sau firma de echipamente audio - Beats.

4. A pierdut trei contracte cu firme din afara tenisului

Jurnalista Stephanie Myles afirmă că trei surse apropiate sportivei din Canada, care cunosc bine contractele acesteia, au confirmat faptul că trei dintre cei mai importanţi sponsori ai săi au refuzat să-i prelungească înţelegerile: gigantul din industria igienei orale - Colgate, firma de asigurări - Aviva şi producătorul de suplimente alimentare - Usana.

5. A rămas fără contract de rachete

New York Times anunţă că la final de 2017, contractul pe care Eugenie Bouchard îl avea cu producătorul de rachete de tenis, Babolat, a expirat, iar grupul francez nu a reînnoit înţelegerea. Deşi în intersezon „Genie” a testat mai multe modele HEAD, la Australian Open sportiva din Canada a preferat să folosească vechile rachete Babolat. La Indian Wells, Bouchard a testat din nou o gamă largă de rachete.

6. Nike nu îi mai plăteşte niciun dolar şi nu îi va mai face linie personalizată

Una dintre cele mai importante surse de venit pentru starurile tenisului mondial - contractul cu firma de echipament sportiv - nu îi aduce nici măcar un dolar în această perioadă lui Genie Bouchard. Înţelegerea dintre Nike şi Bouchard stipulează că plata este condiţionată de rezultatele obţinute şi de locul ocupat în clasament. Două surse din interiorul Nike afirmă că, la data de 1 martie 2018, colosul american îi plăteşte zero dolari canadiencei.

Mai mult, se pare că firma americană nu mai este dispusă în acest moment să îi ofere o linie vestimentară personalizată lui Genie - lucru vizibil încă de la Australian Open 2018.

Singura lovitură dată de Bouchard în acest an: la jumătatea lunii februarie, a fost protagonista unei şedinţe foto foarte sexy pentru Sports Illustrated.

Sursa: prosport.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md