Arnold Schwarzenegger a anunţat că a iniţiat discuţii cu diverse firme de avocatură pentru intentarea unei acţiuni judiciare contra companiilor petroliere.

"Cazul nu diferă de cel al fumatului. Industria tutunului a ştiut ani întregi, decenii, că fumatul va omorî oameni, că va afecta oamenii şi va crea cancer, dar informaţiile au fost ascunse şi negate. Apoi, la un moment dat, producătorii de ţigări au fost daţi în judecată şi au trebuit să achite compensaţii de sute de milioane de dolari", a declarat Arnold Schwarzenegger.

"Companiile petroliere au ştiut începând din anul 1959, aveau propriile studii, că folosirea combustibililor fosili va genera încălzirea climei la nivel global şi că aceşti carburanţi vor fi dăunători vieţilor oamenilor, vor omorî oameni", a subliniat Schwarzenegger.

"Vom urmări aceste companii. Din punctul meu de vedere, este absolut iresponsabil să ştii că un produs pe care îl vinzi omoară oameni şi să nu ai un avertisment pe el, cum este pe pachetele de ţigări. La orice staţie de carburanţi şi pe fiecare maşină ar trebui să existe afişe; orice produs pe bază de combustibili ar trebui să aibă mesaje de avertizare", a adăugat Schwarzenegger, explicând că în acest fel oamenii ar deveni conştienţi de efectele nocive ale carburanţilor şi ar căuta alternative.

"Nu cred că este vreo diferenţă: dacă intri într-o cameră şi ştii că acolo vei omorî pe cineva, este crimă cu premeditare; cred că este la fel în cazul companiilor petroliere", a subliniat fostul guvernator al statului California.