Spre exemplu, la Athena a ajuns deputata PD, Valentina Buliga, dar cei care au venit să vadă spectacolul nu s-au arătat încântaţi de prezenţa acesteia. Parlamentara a fost pur şi simplu huiduită.

Întâlnirea cu diaspora a avut loc în sala Cinematografului „Alkyonis” din capitala Greciei. Potrivit responsabililor din cadrul Guvernului, Valentina Buliga a fost inclusă în programul guvernamental ”Mărţişorul de Acasă” la solicitarea premierului Pavel Filip, pentru ca deputatul să discute problemele, cu care se confruntă moldovenii în străinătate.

În invitaţia oficială însă, nu era menţionat faptul că la concertul ”Mărţişorul de Acasă” va fi prezent şi un deputat PD. Din imaginile trimise nouă de către un telespectator se vede că Buliga şi-a făcut apariţia în debutul întrunirii.

Când a venit momentul pentru întrebări, deputata PD a refuzat să răspundă şi a invitat doritorii la discuţii în... coridor.

Şeful Serviciului de presă al Parlamentului, Liliana Anghel, susţine că ”niciun deputat nu a fost delegat pentru a vizita conaţionalii noştri din diasporă”. Valentina Buliga nu a fost de găsit la telefon pentru a ne comunica cine a plătit pentru călătoria în Grecia.

Potrivit şefului Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Olga Coptu, cheltuielile de organizare a programului ”Mărţişorul de Acasă” sunt de aproximativ 320 de mii de lei, bani publici. Aici este inclusă remunerarea trupei de artişti, care dau 5 concerte, şi cazarea celor 7 membri ai trupei.

Până în prezent, programul „Mărţişor de acasă” s-a desfăşurat în oraşele Haga şi Bruxelles. În capitala Belgiei a mers un alt deputat PD, Sergiu Sârbu, care la fel a fost huiduit de către oameni. Potrivit proiectului, concerte cu ocazia mărţişorului vor avea loc la Bucureşti şi Barcelona.