07:13:54 19.04.2024
Stiri

Maia Sandu, despre refuzul CEC de a înregistra grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt: „Atentat asupra democrației”

Politică 12.03.2018 19:05 Vizualizări2466 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre refuzul CEC de a înregistra grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt: „Atentat asupra democrației”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, critică decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale prin care a fost respinsă cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru organizarea unui referendum împotriva sistemului mixt.

În opinia politicianei, această reprezintă un atentat asupra drepturilor fundamentale ale omului.

„Hotărârea Comisiei Electorale Centrale de respingere a inițiativei societății civile de desfășurare a referendumului de anulare a sistemului electoral mixt reprezintă un atentat direct asupra democrației și drepturilor fundamentale ale omului. Prin această decizie, poporul, singurul deținător al suveranității naționale, este lipsit de dreptul de a decide asupra celor mai importante probleme ale societăţii şi ale statului, așa cum prevede art.75 din Constituția Republicii Moldova. Comisia Electorală Centrală, prin hotărârea de astăzi, și-a demonstrat, încă o dată, obediența totală față de regimul Plahotniuc, beneficiarul principal al sistemului electoral mixt. Utilizând și controlând CEC-ul, Plahotniuc arată, pentru a câta oară, că îi este frică de oameni”, a comentat Maia Sandu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md