/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Demisia lui Tănase, inevitabilă. Analist: „Relația Tănase-Platon trebuie clarificată”

missing
12 martie 2018, ora 19:44

Este o demisie necesară care trebuie să continue cu investigație plenară pe partea de legăturile care existau între Tănase și Platon. Dacă, prin asemenea relații informale, Platon a influențat unele decizii adoptate de către Tănase pe când era președinte al Curții Constituționale,” a spus Dionis Cenușa, analist politic.

Iar analistul politic Anatol Țăranu susține că demisia lui Alexandru Tănase este singura soluție pentru a-și salva imaginea.

Ceea ce s-a întâmplat este grav de tot, fiindcă, în cadrul acestei discuții, s-a dezbătut problema implicării oamenilor de stat în furtul miliardului. Nu poate un politician, fără nicio consecință, să discute probleme de felul acesta,” a mărturisit Anatol Țăranu, analist politic.

Alții nu sunt însă siguri dacă șeful de la Justiție și-a dat demisia din proprie inițiativă, menționând că decizia demonstrează unele „fisuri” în cadrul PDM. Purtătorul de cuvânt al democraților nu ne-a răspuns însă la telefon pentru comentarii.

Faptul că a demisionat subit demonstrează că în rândurile holdingului există probleme, care dea generează tot felul de demisii subite. Aș remarca aici că e a doua demisie, după a lui Pîrlog de la SIS,” a declarat Victor Ciobanu, analist politic.

În 2012, ministrul de Externe de atunci, Iurie Leancă, și-a anunțat demisia după ce nu și-a îndeplinit promisiunea de a ridica regimul de vize pentru moldoveni până la finele acelui an. Ex-premierul Vlad Filat nu i-a acceptat atunci cererea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram