(foto, video) Campionatul Greciei a fost suspendat după ce președintele unei echipe participante a ieșit pe teren cu un pistol

MDk4YzRmZDNjNjVjY2U0ODEyMzkwYTkyMA==.thumb
Foto: www.digisport.ro

PAOK Salonic a avut parte de un meci dramatic, duminică, în derby-ul cu AEK Atena, liderul la zi din Super Liga Greciei. În minutul 90, Fernando Varela a marcat pentru PAOK și acesta părea să fie golul unei victorii extrem de importante pentru formația din Salonic, dar reușita a fost anulată după minute bune. Directorul echipei PAOK Ivan Savvidis, nemulțumit de decizia arbitrilor a ieșit pe teren cu un pistol.

Campionatul Greciei a fost suspendat, decizia a fost luată după ce preşedintele echipei antrenate de Răzvan Lucescu, Ivan Savvidis, a intrat pe teren cu un pistol şi l-a ameninţat pe arbitrul întâlnirii, care anulase un gol marcat în minutul 90 de, Fernando Varela, scrie digisport.

Liga elenă va fi suspendată pe o perioadă nedeterminată, hotărârea fiind luată în urma unei întâlniri dintre premierul grec Alexis Tsipras şi ministrul adjunct al Sportului, George Vassiliadis.

Totodată, oficialul a precizat că autorităţile de la Atena sunt în contact cu UEFA, care a solicitat măsuri exemplare în acest caz.

Preşedintele clubului PAOK, omul de afaceri Ivan Savvidis,fost parlamentar rus, a intrat pe teren, după ce Varela a înscris un gol ce părea să aducă victoria echipei sale, însă arbitrul Georgios Kominos nu l-a validat, considerând că a fost marcat din offside.

Savvidis a intrat pe teren, urmat de membri ai staff-ului său pentru a-i cere socoteală arbitrului şi să interzică jucătorilor săi să nu mai reia jocul.

Antena 1

Arbitrul Kominos a modificat apoi decizia şi a acordat gol valabil lui PAOK, care ar fi ajuns pe primul loc în clasamentul Superligii, datorită victoriei cu 1-0.

„Centralul” nu a reuşit, însă, să convingă jucătorii lui AEK Atena să revină pe teren pentru ca meciul să se încheie regulamentar. Jucătorii echipei oaspete au revenit la vestiare, temându-se pentru propria lor securitate şi acuzându-l pe Savvidis că a atacat un responsabil al lui AEK.

Comisia de apel a Federaţiei decisese să anuleze penalizarea de 3 puncte dictată de Comisia de Disciplină împotriva clubului PAOK, după meciul anulat cu Olympiakos, la care antrenorul echipei din Pireu, Oscar Garcia, fusese lovit cu o rolă de hârtie aruncată din tribune.

Comisia de Apel a decis, totodată, să anuleze sancţiunea care îi impunea lui PAOK să dispute următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise. Rezultatul meciului, victorie acordată la „masa verde” cu scorul de 3-0 în favoarea lui Olympiakos, a fost menţinut, la fel ca şi amenda de 30.000 de euro dictată împotriva lui PAOK.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente