Nume
Parola
Vizualizări: 3595
A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Centrul regional de afaceri și dezvoltare comunitară în raioanele Strășeni, Călărași și Hîncești”
Lozova, 12 Martie 2018 — La Lozova urmează a fi construit un Centru regional de afaceri și dezvoltare comunitară. Contractul de finanțare a acestui proiect fost semnat în incinta primăriei Lozova de către reprezentanții ADR Centru și aplicantul proiectului. Prin semnarea acestui document părțile s-au angajat să-și îndrepte eforturile comune spre realizarea cu succes a obiectivelor stabilite în fișa de proiect.

În urma implementării proiectului, rezultatele vor fi renovarea și amenajarea construcţiei cu suprafața de 3100m2, peste 30 de întreprinzători ale căror afaceri vor beneficia spații, vor fi instruiți peste 70 de antreprenori despre posibilitățile de finanațare și extindere a afacerilor. Se vor crea locuri de muncă pentru funcţionarea acestuia.

„Întreprinderile mici și mijlocii sunt instrumente cheie în dezvoltarea economiei rurale iar noi sperăm să ne îndeplinim cu succes indicatorii de rezultat pe care ni i-am propus în cadrul proiectului. Ideea este că obiectivul de cultură va fi supus lucrărilor de reabilitare integrală, iar acesta constituie un element cultural foarte important pentru orice localitate” a punctat Viorel Jardan directorul ADR Centru.

Centrul Regional de Afaceri va fi amplasat în blocurile aferente clădirii fostei case de cultură din localitate și va dispune de încăperi disponibile pentru afacerile din localitățile partenere, oferind servicii de incubare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din 3 orașe și 12 sate, unde sunt înregistrați peste 803 de agenți economici.

Proiectul vizează 13 APL-uri în 15 localități din raioanele Călărași, Strășeni și Hîncești și va facilita dezvoltarea integrată a mai multor IMM-uri din regiunea centru precum și dezvoltarea economiei regionale în raioanele Strășeni, Călărași și Hîncești. Se prevede ca acest proiect să răspundă nevoilor IMM-urilor în etapele esențiale ale unei afaceri, precum inițiere și pătrundere pe piață.

Valoarea totală a proiectului este de 29 380 328 lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost solicitați 19 300 00 lei, iar contribuția din partea aplicantului fiind de 10 080 338 lei. Proiectul urmează a fi implementat pe o durată de 32 luni.