(doc) Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la modul de operare cu tichetele de masă. Ce reprezintă acesta

pauza-de-masa-pentru-salariati-cine-poate-beneficia-de-ea-si-cat-dureaza-493702

În cadrul ședinței de Guvern din data de 12 martie a fost aprobat Regulamentul cu privire la modul de operare cu tichetele de masă. Acesta vine să stabilească regulile pentru toți subiecții implicați în schimbul economic la baza căruia stau tichetele de masă. Astfel, angajatorii vor avea dreptul să acorde tichete de masă nu mai mici de 35 de lei pentru fiecare zi lucrătoare.

Conform regulamentului, angajatorul este în drept să ofere salariaților săi o alocație individuală de hrană, sub formă de tichet de masă, în baza unui ordin semnat de conducătorul entității. De asemenea, angajatorul nu are dreptul să oblige salariatul să beneficieze de tichete de masă.

Numărul tichetelor de masă de care poate să beneficieze un salariat pe parcursul unei luni calendaristice nu trebuie să depășească numărul de zile lucrate de către salariat la locul de muncă de bază în luna precedentă celei de acordare a tichetelor.

Salariatul este în drept să utilizeze tichetele de masă la unitățile comerciale/de alimentație publică care acceptă tichetele de masă în baza contractului stabilit între unitatea comercială/de alimentație publică și operatorii de emitere a tichetelor de masă.

La procurarea mărfurilor în valoare mai mică decât valoarea nominală a tichetului, unitatea comercială/de alimentație publică nu rambursează diferența sub formă de bani.

La procurarea mărfurilor în valoarea mai mare decât valoarea nominală a tichetului, diferența se va achita sub formă de bani de către cumpărător (salariat).

În cazul persoanelor care lucrează în schimb numărul total al tichetelor de masă trebuie să fie egal cu raportul calculat ca numărul total de ore lucrate pe parcursul lunii precedente împărțit la opt.

În cazul încetării raporturilor de muncă din oricare motiv, salariatul este în drept să beneficieze de tichete de masă pentru zilele efectiv lucrate de la data de 1 a lunii de concediere până la ziua în care a fost concediat. Dreptul de a beneficia de tichete de masă încetează după 60 de zile de la data încetării raporturilor de muncă.

Tichetul de masă este valabil 6 luni. Pentru tichetele de masă pe suport de hârtie perioada de valabilitate începe de la data emiterii iar pentru cele pe suport electronic de la data transferului tichetului de masă. Angajatorul este obligat să înștiințeze lunar salariații despre valoarea tichetelor acordate pe suportul electronic și data transferului acestora.

Mai multe detalii cu referire la Regulamentul aprobat găsiți în atașamentul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente