Pavel Filip regretă plecarea din funcție a lui Alexandru Tănase: Este un profesionist și a demonstrat că poate face foarte multe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Pavel Filip regretă decizia ministrului Justiției, Alexandru Tănase, de a renunța de la funcția sa ca urmare a apariției în presă a unei înregistrări în care acesta se întreține cu omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani în dosarul BEM. Potrivit lui Filip, acesta a fost „un mod de a răspunde la aceste atacuri de denigrare împotriva sa”, iar demisia – „un mod să protejeze Guvernul de consecințele acestor atacuri”, care s-ar putut transfera de la el asupra Cabinetului de miniștri.

„Trebuie să recunosc că personal regret foarte mult acest lucru pentru că este un profesionist și, în perioada scurtă pe care am avut-o împreună aici la Guvern, am constatat că poate face foarte mult pentru reforma acestui domeniu. În această perioadă s-a elaborat și o mică reformă a Justiției care oricum va fi pusă în aplicare. Vreau să-i mulțumesc pentru activitate și sunt sigur că va avea succes pe tărâmul pe care îl stăpânește foarte bine”, a menționat Pavel Filip în debutul ședinței Guvernului de astăzi după ce i s-a raportat că toți miniștrii sunt prezenți la ședință și doar Ministerul Justiției este reprezentat de Secretarul General.

Vedeți și: (AUDIO) Platon către Tănase, despre furtul miliardului: „Asta nu putea fi realizat fără politicieni”

Pavel Filip a mai precizat că Alexandru Tănase a avut și suportul politic al Partidului Democrat din Moldova, de aceea „și mai multe informații vor fi oferite mâine după ședința săptămânală a PDM”.

Citiți și: Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției

Este de menționat că, deși tradițional Cabinetul de miniștri se întrunește în ședințe în ziua de miercuri, în dimineața zilei de astăzi Guvernul a anunțat despre organizarea ședinței azi, cu începere de la ora 13:00.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...