Peste 304 milioane de lei, încasate la bugetul de stat timp de o săptămână. Cele mai tranzitate posturi vamale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 304 milioane de lei au fost încasate la bugetul de stat în perioada zilelor de 5-11 martie de către Serviciul Vamal, fiind perfectate per total 7.914 de declarații vamale. În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 81.690 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16.563 și respectiv 13.292 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 79 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 25 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 61.695 lei.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...