06:39:25 18.04.2024
Stiri

RACHETĂ HIPERSONICĂ, anunţată de Putin: ţinta de la sol, LOVITĂ. Ruşii: Sistemul e unic în lume, NU poate fi combătut

Știri 12.03.2018 09:34 Vizualizări2476 Autor: Ziarul National


RACHETĂ HIPERSONICĂ, anunţată de Putin: ţinta de la sol, LOVITĂ. Ruşii: Sistemul e unic în lume, NU poate fi combătut

Forţele aerospaţiale ale Rusiei au anunţat, duminică, testarea cu succes a noii rachete balistice hipersonice, despre care preşedintele rus Vladimir Putin a precizat că este imună în faţa sistemelor de apărare antirachetă din lume, relatează site-ul agenţiei Sputnik, transmite mediafax.ro.

"Un avion de luptă MiG-31 aparţinând Forţelor Aerospaţiale Ruse a efectuat un antrenament privind lansarea unei rachete balistice hipersonice, care face parte din sistemul aerian de înaltă precizie Kinzhal (n.a. - "Pumnalul"), într-o zonă prestabilită. Lansarea a avut succes, iar racheta hipersonică a lovit ţinta desemnată de la sol. Caracteristicile de performanţă şi indicatorii de timp ai sistemului aerian de înaltă precizie Kinzhal au fost confirmate în timpul lansării rachetei hipersonice", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Potrivit armatei ruse, operaţiunea privind testarea noului armament strategic a presupus peste 250 de zboruri de pregătire de la începutul acestui an.

"De la începutul anului, au fost efectuate peste 250 de zboruri, echipajul a fost instruit în diferite condiţii meteorologice, zi şi noapte", a mai transmis Ministerul rus al Apărării, care a reiterat faptul că sistemul este unic în întreaga lume şi nu poate fi combătut.

La 1 martie, în discursul despre Starea Naţiunii din Duma de Stat, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia deţine arme hipersonice care asigură o invulnerabilitate la sistemele de apărare antirachetă şi o rază de acţiune mai mare decât în cazul altor rachete balistice.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md