Silvia Radu, despre SmokeHouse: „Nu vă atârnați de ei de parcă sunt inamicii poporului. Ei aduc bani, noi avem nevoie de ei”

Primaria-silvia-radu-14-920×614

În cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, Silvia Radu a făcut apel la pretorii municipiului Chișinău să iasă în teren și să găsească soluții atunci când există probleme, dar nu să creeze și mai multe impedimente. Primara a făcut referire la cazul conflictului SmokeHouse și a spus că retragerea licenței restaurantului o fost o greșeală, în condițiile în care problema era minoră și putea fi rezolvată printr-o discuție. 

„Situația din sectorul Centru, de exemplu tema SmokeHouse. Trebuie să ies eu ca să văd care este problema dată? Nu vă atârnați de ei de parcă sunt inamicii poporului. Ei aduc bani în municipiu și noi avem nevoie de ei. Dacă există probleme, se rezolvă, dar nu se neagă rezolvarea lor, fiindcă așa apar întrebări ce fac pretorii, sunt inamicii poporului?”, s-a adresat primara către pretori.

Totodată, Silvia Radu a explicat că problema era minoră, iar soluția a fost găsită imediat: „O să acorde agentul economic un acord cu Primăria pentru a soluționa problemele semnalate de locatari și atât. Pentru ce mai există pretori, dacă trebuie să mă duc să rezolv eu în locul vostru? Noi trebuie să conviețuim cu toții în oraș, atât noi cât și agenții economici.”

Primara s-a arătat indignată de faptul că pretorul sectorului Centru a decis să retragă licența, în loc să soluționeze problema: „Eu am fost acolo, există două probleme: că vizitatorii fumează în locuri necorespunzătoare și că e murdărie în ogradă. Soluția este foarte simplă: să instaleze 2 camere de luat vederi și să monitorizeze situația. Nu se retrage licența, dacă nu se dorește a găsi o soluție”.

Amintim că administratorii Smokehouse au semnalat, acum o săptămână, că mai mulți polițiști ar fi sunat vecinii localului Smokehouse și le solicitau să se întâlnească cu membrii preturii pentru a colecta semnături și plângeri pentru închiderea localulului.

Ședința Primăriei o puteți urmări mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente