"Despre ce vorbiţi? Aţi înnebunit? Cum să renunţ la Crimeea? Astfel de circumstanţe nu există şi nu vor exista niciodată", a răspuns Putin la întrebarea unui jurnalist despre situaţia regiunii ucrainene Crimeea.

În documentarul intitulat "Putin", jurnalistul Andrei Kondraciov i-a adresat lui Vladimir Putin o serie de întrebări pe mai multe teme, inclusiv situaţia din Siria.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.-0:15Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată "o parte integrantă a Ucrainei".

Poziţia Moscovei a fost că decizia desprinderii Crimeei de Ucraina a fost luată de Consiliul suprem al regiunii, pe fondul "loviturii de stat" de la Kiev şi a răspândirii ideilor radicale.

La 10 septembrie 2017, au avut loc pentru prima dată alegeri pentru funcţia de guvernator în oraşul Sevastopol şi în autoproclamata republică Crimeea, scrutin care nu a fost recunoscut de Uniunea Europeană.