Urme ale substanţei folosite pentru otrăvirea lui Skripal şi a fiicei lui, Iulia, au fost găsite la Mill Pub şi la restaurantul Zizzi, scrie BBC.

Sally Davies, directorul Serviciului medical civil din Marea Britanie, a spus că riscul de contaminare este „scăzut”.

Sfatul este adresat oricui a frecventat cele două localuri după duminica trecută, ora 13.30.

Oamenilor li s-a spus că ar fi ideal să îşi spele hainele în maşini automate, iar cele care nu pot fi spălate, şi necesită curăţare chimică, să fie puse în saci de plastic până la un nou anunţ. Genţile, telefoanele mobile şi alte aparate electronice ar trebui şterse cu şerveţele umede, care vor fi apoi aruncate în saci de plastic închişi. Alte obiecte, precum bijuteriile şi ochelarii ar trebui spălate cu apă caldă şi detergent.

Davies a adăugat că „unii oameni sunt îngrijoraţi” că expunerea prelungită, pe parcursul unor săptămâni şi luni, ar putea cauza probleme de sănătate, însă a specificat că „nu este un motiv de panică”.

„Riscul pentru oameni rămâne scăzut şi sunt încrezătoare că niciunul dintre angajaţi ori clienţi nu va avea de suferit”.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica lui, Iulia, în vârstă de 33 de ani, sunt în continuare spitalizaţi în stare critică, după ce duminică au fost găsiţi fără cunoştinţă pe o bancă din oraş.